31. jan, 2020

Det dåliga samvetet

Det dåligt samvetet

Det dåliga samvetet kommer gärna fram när saker inte blir som vi tänkte det, eller som vi läst att det borde vara📰 Vi har dåligt samvete för att vi inte gått tillräckligt många promenader med hunden, inte lekt med den lika mycket som vi borde, inte gått den där roliga kursen som vi hade tänkt, inte motionerat hunden som vi ville.

Det är så lätt att fastna i negativa tankar och bara fokusera på vad vi inte gör för hunden. Sluta med det!🖐🏼

Livet flödar. Det står aldrig still och stagnerar aldrig, även om vi många gånger hade velat stanna tiden och hålla fast vid ögonblicket. Det är liksom meningen att det ska fortsätta, att det inte ska vara som det alltid har varit.

Många av mina kunder som skaffar barn👶🏼får också ett väldigt dåligt samvete. Nu får ju hunden inte alls lika mycket uppmärksamhet som innan, inte lika långa promenader eller lika mycket bus. Men jag lovar er, det är helt okej! Tänk på en vargflock. Inte går resterande flockmedlemmar och surar för att alfaparet skaffat valpar och tempot i flocken drastiskt dragits ner. De accepterar situationen. Och inte går alfaparet och har dåligt samvete och funderar på om resterande medlemmar har det tråkigt🤔

Såklart kan vi inte helt jämföra oss med en vild levande flock. Det jag vill komma fram till är att våra hundar är vår egen reflektion. Om vi går och dras med ett dåligt samvete, vad har hunden då för grund för att få en harmonisk och balanserad dag?

Se på det drastiskt – du köpte din hund för dyra pengar, ser till så att den sover mjukt och varmt, serverar den mat varje dag, ger den manikyr & pedikyr, ser till så den har varma kläder, leker spännande lekar, ger den drösar med kärlek osv. Ni fattar.💡

Men oavsett hur mycket vi gör känner vi ju att vi ändå kunnat göra mer, gått fler kurser, skaffat fler hundkompisar. Vi lever just nu i ett samhälle där det normaliserats att vara överallt hela tiden. Ha oändligt med energi, alltid vara glad och också dela med sig av sin perfekta vardag på sociala medier. Det är sån stress! Livet ser ju inte ut så, så snälla tagga ner på kraven på er själva. Ni gör inte någon en tjänst genom att fortsätta på det sättet, SPECIELLT inte era hundar.

Så länge ni är tillfreds och hittar RÄTT anledning till varför ni gör vissa saker för era hundar, kommer dom vara hur lyckliga som helst.

Vad menar jag då med ”rätt” anledning? Gör inte saker med hunden med en grund som baseras på ditt dåliga samvete, eller att samhället just nu säger att du ska aktivera, aktivera, aktivera. Lek med hunden för att DU vill leka, gå en långpromenad med hunden för att DU vill gå en långpromenad, gå en hundkurs för att DU vill gå en kurs. När du är i rätt sinnesstämning kommer du och din hund få ut så mycket mer av den tid ni spenderar tillsammans. Tänk på kvalitet istället för kvantitet. Om du inte är närvarande i stunden så spelar det ju ändå ingen roll för din hund💚

 

//Sanne

Ett hundliv i balans

Dela den här sidan